12.10.2016

Kayıp Kahraman


Az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş, gelmiş denize kıyısı olan Orman krallığının içine. Sağa gitmiş yok, sola koşmuş yok, geri bakmış yok, kayıp olmuş bizim kahraman. Geri gitse bulamayacak yolunu, sağa mı sola mı ileri mi gitse bilememiş. Metrelerce
uzunluktaki ağaçların karanlıklaştırdığı bu garip ormanda kayıp olmuş. Ormanın ortasında soluk alıp verirken dalgaların sesini duyu vermiş. Sesin hangi yönden geldiğini anlamak için etrafında dönmeye başlamış. Dönmüş dönmüş ama bulamamış. Ağaçların etrafına bakmış, yeni büyüyen fidanlar, kurumaya yüz tutmuş ağaçlar.. Karaağaçlar, gülgenler,, söğütler.. Bu ormanda her tür ağaç varmış.


Kayıp Kahraman derinden gelen kahkaha seslerini duydu. İleri doğru adımını attı. O yürüdükçe sesler artmaya başladı. Kahkahalar arasında kavgalarda duymaya başladı. Meraklanan Kahraman koşmaya başladı. Ormandan çıkan Kahraman gözüne çarpan Güneş ışığıyla gözleri kamaştı, ellerini gözüne siper etti. Açık alanda ufak tepecikler ve tepeciklerde oynayan sincaplar. Nerede gördüğünü hatırlamaya çalışan Kahraman birden "Alvinler" diye bağırdı. Hemen sincapların yanına koşup onlarla oynamış. Kahkaha sesinin nereden geldiğini bulmuştu. Tepeciklerde daha önce gördüğü  Şirinler, Tom ve Jerry, Bugs Bunny, Tweety,  taş devri ailesi, Tenten, Scooby Doo ve arkadaşları Daltonlar, Ayı Yogi, Garlfied, Arı Maya.. Ve daha bir sürü çizgi film karakteri.
O da ne! Elinde sepetle dolanan Pamuk Prenses değil mi? Mantar topluyor. Kırmızı başlıklı kız seke seke Pamuk Prensese Kurdun ona yaptıklarını anlatıyordu. Uzaktan beyaz atıyla gelen Prens, Pamuk Prensesin yanında durmuş. O kim! Heidi mi? Yanında o çoban çocuk var.

Şirin babaaa! Kayıp Kahraman sesin geldiği yere baktı. Gargamelden kaçıp Şirin Babanın yanına  koşan Bilgin Şirindi bu. Kımızı kıyafetiyle beyaz sakallı mavi şirin baba ve diğer şirinler hemen plan yapıp Gargamel'i tuzağa düşürdüler.

Vlağ blağ!???.. Etrafında dönerek ilerleyen Tazmanya Canavarı.. Kahraman'ın etrafında dolanıp diğerler bütün çizgi karakterlerine haber verdi. Etrafında toplanan çizgi karakterler şaşkın, korku, ve merakla kendisine bakıyorlardı.

"Sende kimsin?" Hep bir ağızdan sordukları için korkmuştu Kayıp Kahraman.

" Ben.. Kahraman.. Ormanda kayboldum."


Gülmeye başladılar. "Sen Kayıp Kahraman! Burada orman yok ki. Yalan mı söylüyorsun?"
" Hayır hayır. Bakın şurada orman" deyip eliyle ormanı işaret etti ama o da ne! Orman neredeydi?
" Gerçekten yalan söylemiyorum. Nereye gitti. Buradaydı."

Herkes hep bir ağızla kahkaha atmaya başlamıştı. 
 Utandı Kayıp Kahraman. Korkuyordu da. Nasıl gidecekti evine?!
Ağlamaya başlayan Kayıp Kahramanı gören çizgi karakterler üzüldüler. Hep birlikte Kayıp Kahramanın etrafında dönüp şarkı söylemeye başladılar. Uzaktan gelen Teletabiler yine düşe kalka ilerliyorlardı. Ve güneş tepeden bebek yüzüyle onlara gülüyordu. 

Bizim Kahraman yeni edindiği arkadaşlarıyla mutlu yaşamış ve hep kayıp olarak kalmış..

:)))
SON

6 yorum:

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Yaaa bayıldım :) Nereden geldi aklına. Masal gibi. Aklına sağlık. Ay bir daha okuyacağım. Çok hoşuma gitti ❤️

Bayan Hohori dedi ki...

Ne hoş bir yorum. Kıpır kıpır.. Öyle hissettim.😊

A.Z. Yazar dedi ki...

Yaaa kayıp olmak, insanda kayıp değil midir biraz da olsa çookkk güzel kalemine sağlık :)))

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz;

İnsanlar hepten kayıpta işte çoğu anlamıyor. Teşekkür ederim :)

deeptone dedi ki...

ayyyy yaaaa bu çok tatlıydıııı :)

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone;

Sen daha tatlısın kii :) Teşekkürler♥

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon