12.26.2016

Lilanın Büyülü Miladı-6


Koltuğun üzerinde, siyah zemin üzerinde gri desenleri olan kaska bakıyordu. Televizyondaki sunucunun sesi kulağına doluyordu. Açık olan pencereden içeri giren serinletici rüzgar perdeyi havalandırıp içeri giriyordu. Nazlı Milat kahvesini yudumlarken aklında Yahya'nın kaskı neden almadığı düşüncesi vardı. Küçük kurt gibi aklını kemiren bu düşünce bir haftadır kendisini yormuştu.
"Acaba kaskını burada unuttuğunun farkında değil mi?" diye sesli düşündü Nazlı Milat.
"Keşke telefonunu alsaydım da şimdi haber ederdim ona." 
"Yok be kızım, hemen tanımadığın birisinin telefon numarasını istemek olur mu?"
"Sabaha kadar tanımadığın o birisiyle konuşmayı biliyorsun ama."


İç sesi tartışmaya başlayınca yerinden kalkıp televizyonu kapatıp odasına gitti. Eşofmanlarını giyinip dışarı çıktı. Kulaklığını takıp müzik çalardan müziği açıp sahilde yürümeye başladı. Düşünmemek içinde şarkı söylüyor, denizde sahile vuran beyaz köpük köpük dalgaları izliyordu. Yürüyüş alanı olan yerde sabahları gördüğü Ahmet bey ve Nilay hanımla karşılaşıp kısa bir sohbetten sonra yürümeye devam etti. Yürüyüşten sonra hafif tempolu koşuya geçmişti. Belediyenin parka koyduğu spor aletlerini görünce orada sporuna devam etti.

Evine dönüp duşunu aldıktan sonra kahvaltısını yaptı. İştahı yoktu ama yemeye zorladı kendini. Haşlanmış yumurtasını ve domatesi yemeyi başarmıştı. Çayını ise bitirmeden masayı toplayıp pastaneye indi. Etrafına bakındı. Bugün yeğeninin doğum günüydü. Yeğeninin doğum günü pastasını yapacaktı. Beş yaşında olan yeğeni birinci sınıfa gidiyordu.Al yanaklı ela gözlü sarı bukleleri olan yeğeni canına can katıyordu sanki. Beş yaşında olmasına rağmen hala yarım yamalak konuşuyor kelimeleri karıştırıyordu.

Deniz kızı şeklinde olan pastayı bitirmesi iki saatini almıştı. "Doyum günümde denic kıcı istiyoyum pasta olayak" diye söylemişti bir keresinde Nazlı Milat'ın kucağından süzülüp boynuna sarılarak.
Sarı saçlı mavi elbise temalı deniz kızı pastasını bitirip kağıda "Lila'm" yazmıştı. Yeğeninin ismini  koymuştu pastanesine. Kendi kızım olsa bu kadar severim herhalde" derdi her zaman Nazlı Milat. Bu yüzden pastaneye yeğeninin ismiyle kendi ismini harmanlayıp " Lilanın Büyülü Miladı" adını koymuştu.

Pastasını dolaba koyup evine çıktı. Telefonundan abisini arayıp "Akşam eve giderken beni de alır mısın?" diye sormuştu. Abisinden olumlu cevap alınca telefonu kapatmıştı. Günün geri kalan saatini kendisine ayırmıştı Nazlı Milat. İki oda ve mutfaktan oluşan evin sahile bakan birde küçük balkonu vardı. Balkona örme koltuk ve saksılardaki menekşeleri de balkon duvarına koymuştu. Yarım bıraktığı romanını alıp örme koltuğuna oturup kitabını okumaya başlamıştı. Nazan Bekiroğlu'nun Nar Ağacı romanını arkadaşı önermişti ona. Çok fazla okuyamasa da her akşam üç beş sayfa mutlaka okuyordu.

Havanın iyice ısındığı şu günlerde sahilde gezintiye çıkan insanları izlemeye başladı romanını okumayı bıraktıktan sonra. Dikkatini yetmiş yaşlarında olan çift çekmişti. Bastonuyla yavaş adımlarla yürüyüp bir banka oturup denizi izlemeye başlamışlardı. Ellerindeki kağıt kese olduğu belli olan paketten bir şeyler alıp yiyorlardı. Nazlı Milat yaşlı çifti izlerken birisinin ona seslenmesiyle bakışlarını sesin geldiği yöne çevirdi. Balkonun altında Yahya elinde beyaz buket güllerle kendisine bakıyordu.


Perşembeden  Pazartesiye kadar ki şu kısacık zamanda blogumu özlemişim ya ben. Sonunda kavuştuk. Hemencek hikayeyi yazıp sizlerle de kavuşturuyorum.. 

14 yorum:

Yurdagül Çelik dedi ki...

Deniz kızı şeklinde pasta,baya ilginç :)Hoş geldiniz yeniden :)

A.Z. Yazar dedi ki...

Harika bir bölüm yine. Aşk kapıyı çaldı. Üzmese bari bu sefer Milat'ımızı.:) Sevgiler...

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Yaa en heyecanlı yerde bitti ama :( Kaskı bilerek mi bıraktı acaba? Yeğeni de gözümde canlandı. Bıcır bıcır bir kız çocuğu. Çok tatlı olur herhalde :) Kalemine sağlık canım. Merakla bekliyorum.

ipektenrenkler dedi ki...

Tam Yahya geldi, bu bölüm bitti :( Yeni bölümü merakla bekliyorum :)

Bayan Hohori dedi ki...

Daha Mutlu Yaşam

☺ Dimi değişiklik iyidir Çocuk hayali istemiş 🌹

Bayan Hohori dedi ki...

Büşra Gürbüz

Bakalım ilerleyen bölümlerde belli olacak ☺☺

Bayan Hohori dedi ki...

Hikaye Kalpli Kadın

Yazar olunca hikayelere bakış açısı değişiyor dimi. Nasıl canlandı hikaye gözünde merak ettim 😊

Bayan Hohori dedi ki...

Elif İpek Durmaz

Heyecanlı olsun dedim ☺
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda gelecek bölüm 🌹

Persephone dedi ki...

Çok tatlı yaaaa... Mutlu sonla bitsin lütfeeen... Hasret kaldım mutlu sonlara... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

Bayan Hohori dedi ki...

persephone

Çok teşekkür ederim. Gelecek bölümlerde bakalım neler olacak 😄

Adsız dedi ki...

Yaaa çok güzel. Her seferinde senin bu seriyi okuyup hevesleniyorum hikaye yazmaya :)

Bayan Hohori dedi ki...

Berika'nın Günlüğü

Çok teşekkür ederim.
Yaa ama yaz yaa📖

deeptone dedi ki...

bu bölüm şahaneydiiiii yaaaa :)

Bayan Hohori dedi ki...

Deeptone;

Çok teşekkür ederim ♥

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon