8.30.2017

Fırtına Öncesi Sessizlik


Fırtına öncesi sessizliği herkes bilir kılıçları kuşanır. Bilir ki fırtına kopacak. Önceden önlemini alır insan. İlk önce içini bir sıkıntı kaplar sessizliğe gömülür. Bir yerden çıkacak olan çatırtıyı bekler. Hazırlıklıdır da aynı zamanda.. Dişlerini biler tırnaklarını çıkartır hazır şekilde bekler. Deniz gibi..


Deniz de sakin başlar güne Kara bulutlar belirmeden dalgalar hafif köpük köpük olur. Sonra sin sin kabarır.. Dalgalar şiddetlenir. Öyle bir vurur ki sahile dalga yakıp yıkar, yok eder.. İşte böyle.. Sessizce bekler insan da.. Fırtına öncesi... Bir sessizlik hakim olur.. Olay patlak verse de rahatlasak der gibi bir hal alır herkesi... Kırılan kırılsın umurunda olmaz kimsenin. Yeter ki o fırtına kopsun.. Diyecekleri denilsin. Demekle de kalmasın.. Yumruklar da konuşsun... Fırtına bu dimi.. Kıracak dökecek illa... Düşüncesiz davranış sergilenecek illa.. Ne örnek davranış ama (!) 

Bir de Fırtına sonrası sessizlik var.. Unutmamak lazım! Sinirin hala geçmek bilmediği.. Yaptıklarını değilde keşke şunları da yapsaydım diye hayıflandığı kendi içinde kavga halinde olunan sessizlik.. Pühh ne muhabbet kurulur iç benlikle o an.. Varya ne cümleler uçuşur havada "Ben şunları da neden söylemedim" deyip akla sonradan gelen en okkalı laflar silsilesi.. Yüz pancar gibi... Utançtan değil haa. Yanlış anlaşılmasın.. Fırtınanın verdiği kızarıklık o..  Utançtan değil!

İnsanlar değişiyor.. Değiştikçe insanlık da değişiyor. Tanımsız ya da tanımlanması zor bir hal alıyor. Gün geçiyor, gün geçtikçe de değişim devam ediyor. Fırtına kopuyor. Sessizlik devam ediyor. Fırtına öncesi ve sonrası sessizlik!..

                                                                     

6 yorum:

Ebemkuşağı dedi ki...

İnsanlar değişiyor, fırtınalar da öncesinde ve sonrasında olan sessizlikler de değişiyor. Umarım böylesine fırtınalara maruz kalmayız. Ne diyelim sonu güzel olsun.:)

ACEMIDEMIRCI dedi ki...

Değişim normal bir şey. Bakışta. Yaklaşımda. Değişiminiz hayıtrı olsun :)

Bayan Hohori dedi ki...

Ebemkuşağı;
Güzel olsun vallaha! Ne diyelim :))

Bayan Hohori dedi ki...

ACEMIDEMIRCI;

Tabikii normal.. Her değişim yıkmaz ki. Doğru karar ve düşüncelerle ise faydası çok mümkün :)

engelsizrenkler.blogspot.com dedi ki...

İnsanın kendisine her daim kontrol edebilmesine anlatan ne güzel bir paylaşım yazmışsınız. Öfke patlamaları illaki birilerini yakıp, yıkıp veya kendi egolarımızı tatmin etmek için kullanılan bir silah gibi anlatıyor ve yaşıyoruz. Bu durumlarda sakin olmak, aklı selim olmak nedense hiç aklımıza gelmiyor. Dediğiniz gibi insanlık değişiyor ve bizde bunlara değişim diyoruz.
Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Bende de şu an durum fırtına öncesi sessizlik hakim bekliyorum

Yorum Gönder

Yorumunuz değerli:)
Link paylaşılan yorumlar yayınlanmayacaktır..

 

BAYAN HOHORİ YAZIYOR. Published @ 2014 by Ipietoon